1 Nisan 2013 Pazartesi

Gerçek Hayatın Canavarları

Canavar, masal kitabının kapağı altında yatan yazıdan ibaret değildir. Canavar, insan suretinde olmayan yaratıklara yakıştırılan bir sıfat da değildir. Canavar, insanın ta kendisidir. Canavar, insan tarafından bulunmuş düzen, kurulmuş şirket, seçilmiş hükumettir.

Başı göğe değen, elleri çınar, kafası ay kadar, tek gözlü, sivri dişli, ahmak ama kuvvetli devlerden; boyu ağrı dağı kadar, uzun kuyruklu gaddar ejderhalara, masallarda duymadığımız canavar kalmadı. Küçüktük, kalmadı sandık. Gerçek canavarları büyüyünce görüyor insan... Masumların canını, malını yağma eden canavarlara sadece masal kitaplarında değil, gerçek hayatta da rastlıyor insan...

Ülkenin tüm zenginlikleri birilerine peşkeş çekildi zaten. Irmakları kiraladık. Limanları, Tekel'i, Telekom'u sattık. Dağları siyanürle eritip altın arattık... En son Tekel arazisine görülmemiş bir israfla yapılacak başbakanlık binasını tasarladık. İnsan tamahkar... Bu da yetmedi elbette. Ülkeyi bir ucundan öbür ucuna kemirenleri görünce, asıl canavarlar çıkıverdi ortaya. Şaşırma, dinle:

Arcadia Gayrimenkul. Ne yaptığı adından belli olan Ankara menşeli firma. Gerçek hayatta karşılaştığımız canavarların görülen son örneği. Bu gayrimenkul firması Atatürk Orman Çiftliği'nin planlarını görmüş, beğenmiş, sonra da neden biz de böyle bir şey yapmayalım demiş. Araştırmaya başlamış. Sonunda Antalya Vakıf Zeytinliği'ne temalı park yapmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvurmuş. Ve şaşırtıcı biçimde bu başvuru reddedilmiş. Daha sonra Arcadia Gayrimenkul, kendine yedirememiş mi artık ne yaptıysa, bu başvuruya itiraz etmiş. Gerekçe olarak da...


Ben en iyisi linki vereyim, okumak isteyen okusun. Şu noktada sadece yorum yapmak istiyorum. Daha önceden de başka illerin sit alanlarına gözünü dikmiş olan bu aymaz şirket ve benzerleri, gücünü yalnızca ve yalnızca bizim oylarımızla seçip de başımıza getirdiğimiz hükumetten alıyor... Sosyal demokrat liberal milli görüşün tek ve yegane temsilcisi AKP ve onun politikaları yüzünden ülkemin yeşil alanları beton yığınına dönüşüyor.

Başta bahsettiğim o masallardaki canavarlar var ya... İşte o canavarların cümlesi aynı anda gelse, bu ülke böyle olmazdı. Bir keloğlan çıkardı, bir karaoğlan çıkardı, canavarların icabına bakardı. Şimdi icabına bakılan da ruhuna rahmet okunan da biziz, seçmenler. Adamlar para kazansın, şirketlere para kazandırsın, kendileri için kıyak yasalar yapsın, öğrencileri halkın gözünde vatan hani ilan etsin, biz hala oturalım. Hala çocuklarımızı masallardaki canavarlarla korkutalım.

Biriniz çıkın Arcadia Gayrimenkulü, AKP politikalarını, Avrupa Birliği'ne uyum sürecini anlatın, çocuğun gözlerindeki korkuyu o zaman görün. Bir daha hayatta sözünüzden çıkmaz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder