5 Mayıs 2014 Pazartesi

Üniversite Logolu Otobüs

Gece soğuğunu taşıyan hafif bir rüzgar var. Karanlığı aklında siyaset, günlük yaşamın derdi, gam ve keder olmayan yirmili yaşlarındaki insanların sesleri deliyor. Delmek ne kelime, yırtıp atıyor adeta... İnsan doğasındaki o vahşi ve hayvani taraf yok bu insanlarda. Mutluluk ve ümit taşıyorlar önünde prenses yazan üniversite logolu otobüslerinde.

Benim için, içinde kötülük bulunmayan insanların varlığını kabullenmek hayalden de öte. Yine de tüm varlığımla bu topluluğun kötülükten yalıtılmış bir yapıda olduklarını düşünüyorum. Ya da en azından bir kaç günlüğüne tüm kötülükleri bir kenara koydular. Tüm erdemleri ve iyi genleriyle bu otobüse binip yola koyuldular; mutluluk ve ümidi somut bir hale büründüren kitapları, kalemleri ve envaiçeşit okul gerecini ihtiyacı olan köy çocuklarına ulaştırmak için...

Yol Ankara'dan başladı. İstikamet Sivas Altınyayla. Kayseri üzerinden ilerliyoruz. Uyuyup kendini yarına hazırlayan da var, konuşup geceyi değerlendiren de. Hatta yarı uyur yarı uyanık her ikisini yapan da. Bir de ben varım. Kucağımda sırma saçlı yarin uykulu başını taşırken bir taraftan bu satırları yazıyorum. Yarın hakkında büyük hayallerim var. Yardım konusunda acemi olmasam da boya badana konusunda oldukça acemiyim. Bu sebeple de hayallerim heyecanla kaplı. Gün boyu yürümekten ağrıyan bacaklarım ve yarım saatlik uykumla yarına hazırım! Elinden geleni yapacak olan organize insanların arasında yarı bilinçli şekilde de olsa görevimi yerin getirmeye çabalayacağım. En sonunda da, o küçük görünen dünyanın en büyük zaferi sonunda, çocukların yüzünde açan gülüşlerde dağılacak tüm yorgunluğum. Yorgunluklar. Ve emekler, emeklerimiz, seneler sonra başka köy çocuklarına rol model olarak aktarılacak.

Biz önünde prenses yazan üniversite logolu bir otobüste mutluluk ve ümit taşıyan insanlarız. Biz bugün yaptıklarımızla belki yarın hatırlanmayacağız, ama bugün yaptıklarımız seneler sonra dahi hatırlanacak. Hatta şanslıysak örnek alınacak. İşte tam olarak bu sebepten tüm kötülükleri yüreklerinin en ücra köşesine kapatan şen insanlar arasındayım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder