11 Mart 2014 Salı

Berkin'e

Uyandığımdan beri nefesim kesiliyor. Berkin'in bir daha uyanmayacağı bir dünyaya uyandığım için... Ben bile böyle isem ailesi ne haldedir düşünemiyorum. Allah yardımcıları olsun. Sabır versin...

Berkin Elvan. 14 yaşındaydı. Ekmek almak için evinden çıkmıştı. Polisin attığı gaz fişeği başına isabet etti. Ama Berkin ölmedi. Bizlere katilinin kim olduğunu bulmamız için 269 gün verdi. Dayandı. Ufacık bedeni ölüme direndi. Gün görmemiş genç gözleri kapalı halde tam 269 gün bekledi. Biz ne katilini bulmaya bir adım yaklaştık, ne de azmettiricisini suçlamaya. Berkin artık aramızda değil. Berkin artık öte tarafta.

Ey sözde demokrasinin koruyucusu katil polisler. Ey katil polislerin koruyucusu lakayt bürokratlar. Ey lakayt bürokratların koruyucusu şakşakçı gazeteciler. Ey şakşakçı gazetecilerin koruyucusu dalkavuk patronlar. Ey dalkavuk patronların koruyucusu tetikçi hakim ve savcılar. Ey adı geçen herkesin koruyucusu at gözlüklü seçmenler. Kına yakın kıçınızın ak düşmüş kıllarına. Kan kırmızı olsun! Kına yakın ve öfkeden kudurmuş milyonlardan Berkin'in katillerini saklayın. Çünkü sizin mezhebiniz bunu gerektirecek kadar geniş. Çünkü sizin mideniz, elinize bulaşan 14 yaşındaki çocuğun kanından bulanmayacak kadar sağlam.

Ethem Sarısülük gibi Berkin'e de DHKP-C üyesi demeye utanmadığınızda gördük bunu. Bunu siz söylediniz. Sosyal medyada siz servis ettiniz. 14 yaşındaki bir çocuğu terörist olarak gösterdiniz. Bunu kaldırdı mideniz be. Boyunuzu geçen evlatlarınıza şefkat gösterirken 14 yaşındaki çocuğun ölmesini umursamadınız. Kendi çocuklarınızı karakola ifade vermeye bile göndermezken 14 yaşındaki çocuğun ölümle cebelleşmesine ses çıkarmadınız. Kalkıp bir geçmiş olsun bile demediniz.

Bunlar Berkin vurulduğunda üzerinden çıktığı iddia edilen patlayıcı maddeler.
C-4 taşıyormuş gibi servis ettiler.
Bu da tutanak. Yazan utanmamış ama ben okurken utandım.

Göğüs kafesinde hiç olmazsa bir katre vicdan taşıyan herkese sesleniyorum. Berkin'in katillerini saklamalarına izin vermeyin. Bir kere olsun vicdanınızla iş yapın. Bir kere olsun ölümüne bağlı olduğunuz adamları sorgulayın. Orada ölen sizin çocuğunuz da olabilirdi. 14 yaşındaki çocuğun kafasına gaz fişeği atacak kadar cani olan polisin ortaya çıkarılmasına yardım edin. Allah aşkına kafanızı kuma gömmeyin...

#BerkinElvanÖlümsüzdür !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder