7 Haziran 2014 Cumartesi

Balaya Mektup

Mektubunu aldım ay balam. Küçük sıpanın burada okul kazanmasına çok sevindim. En yakın zamanda onu da sizi de bekliyorum. Gelin bir memleketimin havasını alın. Buraları sormuşsun, başım üstüne. Hemen anlatayım:

Burada havalar limoni ay balam. Güneş bulutlarda saklambaç oynuyor. Bir de yağmur var ki sorma; tepeleri bile su basıyor. Sanırsın gök delinmiş. Kar yağmadı bu sene biliyorsun. Yağmayan karın acısını yağmur çıkarıyor. Batıyı sel aldı doğuyu heyelan. Ülkemin üç buçuk tarafı deniz oldu.

Bugün bir de sevinç var ay balam. Nasıl bir sevinç anlatamam. Globalleşen dünyada ileriye dönük en kuvvetli ülke olan canım vatanım üçüncü hava limanının temelini atıyor. Dünya lideri başbakanı öncülüğünde ve dualarla. Malum, hava limanı şart. Çok önemli. Muasır medeniyetler seviyesine çıktığımızı belli edecek olan bir proje. O yüzden yarısı, belki daha fazlası ömründe uçağa binmemiş olan halkım bu projeyi ölümüne destekliyor. Bilirsin bizde herkes çok bilinçli. Kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde bomboş duran ağaçların paraya çevrilmesi herkesi mutlu ediyor.

Yalnız bugün gazete okurken aklıma bir şey takıldı. Mektubun başında da söylediğim gibi acayip yağmur var bu sıralar. Ama üçüncü hava limanının temel atma törenine kadar üç tane gölet kurutmuşlar. Bir haftadır delice yağmur yağarken adamlar bu işi nasıl başarmışlar hayret doğrusu. Kanallar açıp Karadeniz'e boşaltmışlar herhalde. Tebrik edilecek iş. Helal olsun.

Böyle övünçlü olduğuma bakma ay balam. Bizim vatanda hain bitmez. Çıkıp ağaçları, ırmakları savunma teranesiyle hükümeti düşürme planı yapan art niyetliler çok. Neymiş efendim, planlanan proje binlerce hektar gereksiz alanı içeriyormuş. Boşu boşuna para verilip yer alınmış. Boşu boşuna doğa tahrip edilmiş. Bunlar zamanında rahmetli Özal İstanbul yollarını yaparken "bu kadar geniş yola ne gerek var, uçak mı indireceksiniz?" diyenlerle aynı soydan. Bir de kalkmış muasır medeniyet olmak hava limanıyla değil altyapı ile olur diyorlar. Neymiş, iki gün yağmur yağınca memleketin her yanını sel götürmüş. Bu kadar kötü altyapı olur muymuş. Adı üstünde doğal afet ulan! Bu dinsizler bazı şeylerin Allah'tan geldiğini bir türlü anlamayacaklar.

Neyse ay balam, çok sıkmayayım seni. Sizin oralarda havalar nasıl? Ülke ne durumda? Ermeni gavuruyla işler nasıl gidiyor? Sonraki mektupta bol bol anlat. Benim çenemin bağı çözüldü mü durmam biliyorsun. Büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim. Tanıyan herkese bol selamlar ve muhabbetlerimi iletirsin.

Sevgiyle;
Cihad

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder