7 Haziran 2013 Cuma

Aklımdaki Sorular ve Yorumlar

Bazen birini anlamak için empatiden fazlası gerekir. Sempati, anlamaya yardımcı olur ancak tam sonuç vermez. Salla pati fikirler sunmak da işe yaramaz. Ee, ne yapacağız?

Biz büyük usta(!)yı nasıl anlayacağız?

Daha dün Muammer Güler açıklama yaptı. Dedi ki, provokatif tweet atanların dosyaları emniyettedir. Haklarında soruşturma başlatılacak. Amenna. Provokasyona karşıyız. Vandalizm direnişi de kötü etkiler.

Peki her lafı provokasyon olan Melih Gökçek, Recep Tayyip Erdoğan ve dün havaalanında "yol ver gidelim Taksim'i ezelim" diye bağıranların dosyaları da emniyete verildi mi?

Haşa, milletimiz çok yaşasın değil mi? Çünkü hükümet destekçisi millet, direnişçi çapulcu ümmet.

Adamlar Rize'de bellerinde silahla 15 kişiyi 500 kişi sıkıştırdılar. Arkalarındaki polis kalabalığı dağıtmaya çalışmadı bile. Sıkışan 15 Tayyipçi, sıkıştıran 500 direnişçi olsa orası savaş alanına dönmez miydi?

Özdemir ağabeyin söylediği gibi, "küçükken öğrenememişsin, ağzında yalan varken konuşma" istersen...

Dün Yiğit Bulut faiz lobisinden bahsedip nişangahı başka yöne kaydırdı, Erdoğan da hemen üzerine atladı. Daha önceki konuşmalarında faiz lobisi sözü duyan var mı? Herhangi bir zaman, herhangi bir yerde? Arkadaş, ülkeyi para babalarına peşkeş çeken, liberalizm adı altında her devlet malını özelleştiren sensin. Faiz lobisini babam mı kurdu? İstediğini istediğine sattığına göre ülkeye faiz lobisini sokan da sensin. Benden çok önce buradalardı diyorsan o zaman o lobiyi büyüten besleyen sensin.

Orada hem ağaçların kesilmesine hem direnişçilerin kötü muamele görmesine karşı çıkan üniversiteli ne anlar faiz lobisinden? Ben kalkıp gittim Taksim'e, beni de mi faiz lobisi yönlendirdi be adam?

Kalkıp direnişin arkasında bir güç arıyorlar. Hemen söyleyeyim sana, arkamızda halkın gücü ve birlikteliği var. Sen Afrika gezisinden gelirken bile yandaşlarına mesaj atar seni karşılamaya çağırırsın ama halk, bir yere çıkmak için kimse tarafından yönlendirilmeye ihtiyaç duymaz. Sen her mitingine otobüsler dolusu yandaş taşıdığın için farklı şehirlerden kendi parasıyla direnişe desteğe gelen gençleri anlayamazsın. Ne kadar uğraşırsan uğraş anlayamayacaksın o yüzden zorlama. Ve bu faiz lobisi meselesini diline dolayarak kendini komik duruma düşürme.

Dün sen inmeden önce Gazi Mahallesi'nde çatışma vardı. Hayır direniş değil, çatışma. 15 yaşındaki Turan Akbaş'ın başına hırsla fırlatılmış biber gazı kapsülü isabet etti. Yandaşların senin için slogan atarken biz o çocuk için dua ediyorduk. Hala yoğun bakımda. O kudretli mabadını kaldırıp bir ziyarete git de "bizim de başbakanımız varmış" diye hayrete düşür bizi.

Ama nerede... Hala Topçu Kışlası'ndan, opera salonundan falan bahsediyorsun. Yarın öbür gün şehit komiserin evine gidip ağlarsın. İşte o zaman aklına beni getir. Gözünden yaşlar süzülürken sana o şehit kardeşim gibi nicelerini ateşe attığını, eyleme katılmış nice geçlerin ölümünü hızlandırdığını hatırlatan bu satırlar gelsin aklına. İnadından vazgeçmeyi ilk orada düşün. Sonra da çık televizyonlara "proje iptal" de. Otur masaya mutabakata varalım.

Çok mu zor yani? Gidip bebek katili dediğim, terörist başı dediğimiz Abdullah Öcalan'la anlaşma yaptın, PKK'yla anlaşma yaptın, Gezi Parkı direnişçileriyle anlaşma yapmak bu kadar mı zor?

Biz de anlaşılmak, biz de duyulmak istiyoruz. İlle de dağa mı çıkalım anlaşılmak için yani? İlle de İmralı'ya elebaşı mı yollayalım?

İnadından vazgeçeceğin günün gelmesi dileğiyle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder