21 Ağustos 2015 Cuma

Teessüf ve Rica: Hala Geç Değil!

Dünya'nın Güneş etrafında dönmesi kadar saçma bir iddiayı kabullenen cahillere gerçekten acıyorum. Güneş kim sevgili okur? Güneş kimin köpeği de koskoca Dünya onun çevresinde dönecek? Bunca yaratık, kocaman bir ekosistem ve fikirlere ev sahipliği yapan Dünya, tek işlevi ısı ve ışık yaymak olan cansız, tatsız-tuzsuz bir nesnenin etrafında mı dönecek yani? Hem de etrafında dönebileceği yıldızların bile kıskandığı insan(duruma göre -lar) varken. Trajikomik ve bilimsellikten uzak bir iddia...

İslam alemi tarafında uzun yıllar özlem ile beklenen Mehdi olduğu iddia edilen, tek bir "one minute" ile koskoca İsrail'e ayar veren, doğduğu şehir de mübarek olan ve hatta Hz. Muhammed'den sonra bir peygamber daha gelecek olsa, bu şerefin tartışmasız bir şekilde onun olacağına inanılan bir zat-ı muhterem aramızda yaşarken, yukarıdaki önermeye hala daha inanıyor olmak komiktir. Böyle komik bir iddiaya da yalnız cahil ve zavallılar inanabilir. Şöyle düşün sevgili okur: Bir adam doğuyor. Sonra şiir okuduğu için hapse giriyor. Kendisine muhtar bile olamazsın deniliyor. Sonra bu adam Allah'ın yardımıyla önce hapisten çıkıyor, sonra başbakan ve akabinde cumhurbaşkanı oluyor. Söyle Allah aşkına, bu adama yüce yaratıcı yardım etmemiş olsa nasıl bu kadar şey başarabilirdi ki? Allah istemese bu adam nasıl bu kadar büyük ve başarılı olabilirdi?

Zamanımızda yaşayan böyle büyük bir evliyaya sahipken, bu evliya konuşmalarına elinde Kur'an ile çıkacak kadar Müslüman iken, hatta ve hatta zat-ı şahaneleri Filistin'de, Afrika'da ölen din kardeşleri için gözyaşlarını tutamıyor iken nasıl olur da kendisini hem bu ülkenin, hem de tüm İslam aleminin tek yöneticisi olarak tayin etmeyiz? Böyle dindar, böyle tok gözlü, böyle mütevazı, böyle vatansever bir insan nasıl olur da başkan olmak isteyip de olamaz?

Deniyor ki başkan olabilmek için ülkeyi kaosa sürüklemekten kaçınmıyor. Saçmalık! O sadece bize kendisi olmazsa ülkenin ne hale geleceğini göstermeye çalışıyor. Teröristler ile en başta anlaşmayı kendisi sağlamadı mı? Dağdan inenleri sınır kapısında davul zurnayla karşılamadı mı? HDP'nin İmralı görüşmelerine zemin hazırlamadı mı? Hazırladı. Çünkü kan dursun istedi. Sonra ne oldu? Halk kanın durmasının esas sebebini unuttu; zat-ı muhteremlerini! O da elini ayağını barış görüşmelerinden çekip, alın işte ben olmasam böyle olacaktınız dedi sadece. Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dilerim ama, Müezzinoğlu'nun da dediği gibi, eğer hazretleri başkan olabilse idi bu kanın hiçbiri dökülmeyecekti. Oh oldu Kürt olmadığı halde HDP'ye oy verenlere. Şimdi görürler dünyanın kaç bucak olduğunu.

Eklemek istediğim başka bir mesele daha var. Buradan zat-ı mükemmellerinin partisine oy vermeyen tüm Müslüman kardeşlerime teessüf ederim. O ki İslam alemini tek bayrak altında toplama kudretine sahip tek lider. O ki dilinden Kur'an, alnından secde eksik olmaz bir insan. O ki yalancı siyasetçilerin arasında halkına hiç yalan söylememiş, harama el uzatmamış, adam kayırmamış, torpil yapmamış, ihaleye fesat karıştırmamış, zimmetine para geçirmemiş insanüstü siyasetçi. Nasıl olur da gider başka partilere oy verirsiniz? Nasıl olur da oyları böler, zat-ı hürmette kusur edilememesi gerekenin başkanlık şansını elinden alırsınız? Bakın ülke ne duruma geldi şimdi? Ya bize küserse? Ya bizi yalnız başımıza bırakır da ülkeden giderse? O zaman ne yaparız hiç düşündünüz mü! Rica ederim erken seçimlerde elinizi vicdanınıza koyun ve salim bir kafayla oy kullanın.

Çünkü şu an akan kanın büyük bir kısmı sizin de ellerinize bulaşmış vaziyette.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder